ODGAJIVACNICA PASA "BALKANIKA"


     Odgajivacnica pasa "BALKANIKA" ,zavedena u Medjunarodnoj Kinološkoj Federaciji (FCI) pod rednim brojem 4339 ,vlasnistvo je porodice Jovanovic iz Beograda.

     Osnovni cilj rada odgajivačnice je uzgoj zdravih i radnih pasa,pre svega Labrador retrivera i Nemačkih ovčara.


                                           LABRADOR

     Nas rad sa Labradorima traje skoro dve decenije ,a sam pocetak je vezan za gajenje ove rase kao kucnog ljubimca.

     Vrlo brzo smo shvatili mogucnosti i kapacitete ove rase i odlučili da joj se posvetimo i u profesionalnom smislu .Radeci na njenom unapredjenju ,akcenat smo stavili na unapredjenje radnih karakteristika ,jer se radi o psima ogromnog potencijala i široke primene u mnogim humanim sferama naseg drustva.Poznato je da su Labradori nezamenljivi u policiji i vojsci za pronalazenje eksplozivnih i opojnih materija, za rad u minskim poljima, kao spasioci i ruševina i lavinama ,vodiči slepih ,pomocnici invalida ...

     Pravilnom selekcijom ,parenjima ,redovnim zdravstvenim kontrolama uspeli smo da ostvarimo nas cilj i da u svojoj odgajivačnici imamo labradore ,ne samo onakve kakve smo mi zeleli ,vec onakve kakve su zeleli i oni koji su ovu rasu stvarali , ZDRAVE i RADNE.

     Naravno nije zapostavljen ni eksterijerni deo ,tako da trenutno u odgajivacnici imamo vise pasa NACIONALNIH i INTERNACIONALNIH sampiona u lepoti.

                                  NEMAČKI OVČARI

     Nemački ovčari su novost u našoj odgajivačnici ,rasa kojoj zelimo da se u potpunosti posvetimo.Cilj nam je kao i kod Labradora  ,uzgoj ZDRAVOG  i RADNOG ,Nemačkog ovčara.Iskustva koja smo do sada stekli bice nam veoma bitna u brzom formiranju kvalitetne odgajivacnice ovih pasa.

     Odlučili smo se za uzgoj crnih i gvozdeno-sivih pasa ,a saradnja je uspostavljena sa jednom od najačih Čeških odgajivačnica Nemačkih ovčara.

                                    I NAJVAŽNIJE...

     Svi kinološki rezultati ,razvoj odgajivačnice ,projekat pansiona za pse...proizvod su zalaganja i podrške moje porodice. Ljubav koju ja i supruga gajimo ne samo prema psima  nego i prema ostalim zivotinjama preneli smo i na svoju decu koja aktivno učestvuju u svim aktivnostima vezanim za pse,od ishrane i higijene do brige o štencima ,pripremama pasa za izložbe...

                                

     O stručnom radu u odgajivačnici,odabiru i selekciji pasa ,izboru priplodnjaka,obuci ...brine moja malenkost:

                                    
                               JOVANOVIC DUSKO

 

- Medjunarodni kinološki sudija za rad i oblik I FCI grupe

- Medjunarodni kinološki sudija za rad i oblik VII FCI grupe (ptičari)

-Medjunarodni kinološki sudija za rad i oblik VIII FCI grupe (retriveri ,cunjavci ,psi za vodu)

- Bivši dugogodišnji dreser i vodič pasa MUP-a Republike Srbije iz oblasti traga ,odbrane i napada i pronalaženja eksplozivnih materija

- Marker službenih pasa sa licencom Kinološkog Saveza Srbije

- Dugogodišnji lovac na sitnu divljač sa ptičarima i labradorima

- Dugogodišnji takmičar  u radu sa retriverima i ptičarima