20.01.2014
 
 
 
 

     Odgajivacnica Balkanika je pored gajenja LABRADORA kao osnove,svoj uzgoj prosirila i na radne NEMACKE OVCARE.Trenutno se u odgajivacnici nalazi zenka CRNOG NEMACKOG OVCARA - RICKY Z JIRKOVA DVORA,uvezena iz Ceske i muzjak GVOZDENO SIVOG NEMACKOG OVCARA - AKI, sin svetskog sampiona u radu za 2012 godinu HANKA.

    Razlog za ovakav potez je aktivno vracanje radnoj kinologiji vezanoj za sluzbene pse ,koja je aktivirana posle 10 godina pauze,pre svega radom na programima MONDIORINGA kao novog sporta na ovim prostorima.

    Takodje ucestvovanjem na vise seminara po IPO programu u poslednje 2 godine upoznali smo novu generaciju mladjih kinologa sa casnim i iskrenim namerama da se ovaj sport koji je u Srbiji doslovno unisten i ugasen ponovo aktivira. Stim u vezi osnovana je GRUPA ZA UNAPREDJENJE KINOLOGIJE ciji smo aktivan clan. Do sada su odrzana tri treninga u Subotici,Novom Sadu i Decu. Cilj grupe je razvoj kinoloske svesti ,sportskog duha i razmena iskustava i znanja na zajednickim treninzima. Grupu je pokrenula SZILVIA KOVACH, odgajivac nemackih ovcara i aktivni takmicar po IPO programima,koja je prethodno u vise navrata bila domacin i organizator nekoliko seminara iz oblasti poslusnosti,rada na odbrani i napadu kao i obuke i edukacije markera po IPO programu.

 

 
 
 
10.01.2014
 
 
 
 

    U cilju daljeg ostvarivanja medjusobne saradnje sa odgajivacima i vlasnicima pasa ,ostvarena je saradnja sa mojom prijateljicom ELENOM i njenim centrom za pse ZIVOT SA PSIMA ,iz okoline Mladenovca. Saradnja ce biti usmerena na razvoju MONDIORINGA i stvaranju uslova za sirenje ovog zaista fascinatnog sporta ,u Srbiji. Takodje ostvarice se i saradnja na planu obuke i odgoja nasih pasa ,zajednickim radom,treninzima,prisustvima seminarima,takmicenjima...

    S tim u vezi dogovoren je zajednicki odlazak na petodnevni seminar i takmicenje iz MONDIORINGA u Bukurestu,sredinom marta ,kao i odlazak na seminar za edukaciju figuranata pocetkom aprila u Solunu,Grcka.

    Zahvaljujemo se gospodji Eleni sa zeljom za dugom i uspesnom saradnjom.

 

 
 
 
06.01.2014
 
 
 
 

     Obavestavamo sve prijatelje  da smo u 2014-oj godini doneli odluku o prosirenju saradnje sa drugim odgajivacima i vlasnicima pasa.

     Naime usled velikog broja planiranih aktivnosti u nasoj odgajivacnici ove godine,odlucili smo da ovakvim vidom saradnje stvorimo bolje uslove za nase pse i da ih na jos kvalitetniji i bolji nacin prezentujemo. Istovremeno se nadamo da ce mo ovakvim vidom saradnje aktivno razvijati medjusobno postovanje i prijateljstvo medju vlasnicima labradora.

     S tim u vezi saradnja je ,na obostrano zadovoljstvo,ostvarena sa nasim prijateljima Dragancetom i Ivanom iz Valjeva i mi im se ovom prilikom zahvaljujemo uz zelju da dugo i uspesno saradjujemo.